Després de realitzar la primera PAC, escric en color vermell les opinions que he variat
Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)
TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 2
Continuo pensant que no és l'objecte principal.
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 3
El cert és que l’entorn de la UOC potser ho facilitaria però en l’actualitat mentiria si afirmés que he après més dels meus companys que dels materials lliurats pels consultors. Però aquests no han estat la única font d’aprenentatge sinó que m’han permès conèixer autors i opinions que han fet que llegís altres articles o llibres, dels quals he aprés més que els estrictament lliurats pels consultors.
6- En aquesta assignatura en concret és cert que he après més dels companys que en altres assignatures, no només perquè resolien dubtes que jo tenia sinò perquè en el procès d'ajudar als meus companys he pogut relacionar el meu procès d'intentar ensenyar i el seu intent d'intentar apendre amb els continguts treballats referents a l'aprenentatge significatiu i al canvi conceptual.
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 2.
La transmissió de coneixement pot ser important per una part dels professionals de l’educació però no prioritària per tots, ni molt menys. Els professionals de l’educació no formal, sincerament, l’èmfasi que posem en la transmissió de coneixements resulta anecdòtica. En l’educació formal, si més no en teoria, la construcció del coneixement també està guanyant la partida.
Si hagués de modificar la puntuació ho faria a la baixa, ja que potser m'he adonat que la transmissió de coneixements és igual de poc important en l'educació formal que en la no formal, ja que en ambdós àmbits ha de predominar la construcció de coneixements.
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: ___0__ No crec en la pretesa neutralitat de la ciència. Rés humà és neutre. ´
Els continguts treballats han refermat aquesta creença
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __7___
Si més no aquesta és la seva pretensió.
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: __8__
La meva experiència personal ha fet que estigui d’acord amb aquesta afirmació. Potser és que no gestiono adequadament el recurs i no sé destriar el gra de la palla. Penso que els debats millorarien si no fossin de participació obligatòria i puntuables.
6 - Milloro la puntuació perquè considero que ha millorat la qualitat de les intervencions el fet que es bassessin en el model argumentatiu de Toulmin. Tot i així, considero que ens falta molta pràctica per tal que les aportacions siguin més decents i més basades en arguments que en valoracions subjectives.
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ____3___ No constisteix en això però cal un domini de les TIC
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: ___8___
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 3
Les TIC poden ser utils per a la construcció de coneixement (no transmissió), amb l'assignatura estic coneixent eines molt interessants per aquesta finalitat.
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social:___ 0 ___ Amb risc de ferir susceptibilitats, sospito que a més d’una escola adherida al projecte heura el canvi més remarcable que han produït l’entrada de les pissarrers digitals és l’estalvi en guixos.
5- canvio la puntuació perquè el 0 inicial partia de la meva visió sociodeterminista; el 10 seria la visió més tecnodeterminista. Ara, després de les reflexions del debat i la lectura de l'article de Domenench i Tirado, així com del primer modul, m'adono que potser la puntuació més encertada és la que es situa equidistant dels dos extrems, possibilitant la influència mútua.
sábado, 7 de marzo de 2009
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Tot i que em dedico professionalment a la formació no reglada de les TIC, personalment coincideixo en moltes de les teves valoracions, sobretot les que fan referència a la necessitat del coneixement de les TIC per a desenvolupar correctament una tasca formativa (el formador o educador) o un procés d'aprenentage (l'alumne).
ResponderEliminarEn molts casos, les TIC són vistes com una panacea que obrirà totes les portes que d'altres estratègies educatives no han pogut o no poden obrir. Res més fals: l'us de les TIC poden resultar una barrera molt important més que una eina (sobretot en el sector de la població nascuda del 1980 cap avall). És a dir, el "com" pren tant temps al que, que en realitat el rendiment de la tasca formativa-educativa se'n pot arribar a ressentir moltíssim.